16:20
15.12.2021

Пластуни привезли до Львова Вифлеємський вогонь миру (ФОТО)

До 2 січня українські скаути передадуть Вифлеємський вогонь у понад сотню установ

Більше 20 років пластуни напередодні різдвяних свят привозять до міста Вифлеємський вогонь. Сьогодні, 15 грудня, його урочисто передали міському голові Львова Андрію Садовому.

Про це інформує “ZAXID.NET”, пишуть “Львівські новини”.

«Останні 23 роки пластуни постійно приносять цей вогонь і він не просто дає тепло, це вже є передвісник свят. Велика подяка нашим пластунам за це тепло, за надію, за прекрасну пластунську мелодію, я її просто обожнюю», – додав Андрій Садовий.

Вифлеємський вогонь миру − це символ Різдва, який щороку запалюють у Вифлеємі на місці народження Ісуса Христа. З Вифлеєму вогонь відправляють літаком до Австрії, а вже звідти його поширюють скаути по всьому світу.

Львівським пластунам вогонь передавали польські колеги.

«Ми привезли цей вогонь позавчора з українсько-польського кордону від наших партнерів-харцерів. Цей вогонь символізує мир, любов та добро. І він має таку благу мету подарувати мир, любов, тепло кожному українцю», – розповів керівник «Пласту» у Львові Ярослав Булишин.

До 2 січня українські скаути передадуть Вифлеємський вогонь у понад сотню установ. Напередодні свят кожен охочий зможе принести цей вогник і у свої домівки, адже він буде доступний і у міських храмах.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі