12:04
08.03.2021

Побитий у Львові музикант виявився онуком народного артиста України

Вітошинський додав, що після інцидeнтy не припинятиме виступи.

Музикант Максим Вітошинський, якого побили у Львові через виконання російських пісень виявився онуком відомого оперного співака, народного артиста України, львів’янина Романа Вітошинського.

Про це повідомляє prolviv.com, пишуть “Львівські новини”.

“За день до того, як на нас напали, ми співали на площі. Хлопець з дівчиною замовили у нас пісню Висоцького про Одесу. Російською. Я пісню заспівав. Після цього до мене підійшла ця дівчина і почала висувати претензії. Мовляв, її обурює, що я співаю в центрі Львова російською мовою. Я це озвучив в мікрофон, так і сказав: “До мене підійшли дівчата і сказали, що їх обурює, що я співаю російською. Як на мене, потрібно їм просто побажати гарного вечора і нехай йдуть далі” – розповів Вітошинський.

Виконавець зазначив, що люди його підтримали, проте дівчата, які пред’явили претензії, заявили про порушення закону.

“Потім вони дістали телефони і почали знімати мене на камеру. Я їм відповів українською: “Я маю право висловлюватися тією мовою, якою вважаю за потрібне”. Я вважаю, що у творчості немає мови. Вони почали закидати в мою сторону, що я мocкaль і порушую мораторій. Я відповів, що я російськомовний українець. А мій дідусь, Роман Зенонович Вітошинський – народний артист України” – додав музикант.

За словами Вітошинського, наступного дня після словесного конфлікту під час приготування групи до виступу відбувся напад.

“Ми тільки розклали інструменти, як підлетіло приблизно сім чоловік. Всі відразу: перцовка в очі, мовляв, ми вас попереджали. І почали все трощити. Це були члени організації “Сокіл” – зазначив Вітошинський.

Згідно з інформацією, музикант отримав забій двох ребер в результаті нападу, а також йому розбили губу.

Крім того, як стверджує хлопець, матеріальні збитки склали більше 35 тисяч гривень.

Вітошинський додав, що після інцидeнтy не припинятиме виступи.

 

 

Коментарі