15:28
22.10.2021

Працівників ДБР затримали під час передачі хабара для львівських прокурорів (ФОТО)

Хабарників спіймали “на гарячому”

У четвер, 21 жовтня, працівники СБУ затримали у Києві двох співробітників ДБР, які на замовлення бізнесмена-забудовника намагалися підкупити посадовців Львівської обласної прокуратури для вирішення питання у сфері будівництва.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пишуть “Львівські новини”.

За даними СБУ, співробітники ДБР покривали інтереси забудовників та допомагали їм вирішувати питання із правоохоронними органами.

«Вони маскували свої дії під виконання службових обов’язків, пов’язаних із викриттям корумпованих правоохоронців та держслужбовців. При цьому тиснули на інших правоохоронців і посадових осіб із проханнями «закрити очі» на порушення своїх «клієнтів». У випадках, коли їм відмовлялися йти назустріч, співробітники ДБР створювали штучні умови для підкупу посадовців», – розповіли в СБУ.

Зокрема, як повідомляє “Police Control Ukraine”, в інтересах одного із забудовників вони звернулися до львівського прокурора із проханням зняти арешт із певної земельної ділянки, а також закрити відповідне кримінальне провадження. Вартість цієї послуги — 5000 доларів.

Наразі їм повідомлено про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України: ст. 369-2 (зловживання впливом) та ст. 370 (провокація підкупу).

Вивчається можлива причетність фігурантів до інших протиправних дій. Встановлюється коло усіх осіб, які можуть бути причетними до цієї злочинної діяльності.

Фото: СБУ

Читачам також цікаво:

Коментарі