16:42
13.04.2023

Рада Церков підтримала заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних із росією

Стефанчук обіцяє зважене рішення парламенту на пропозицію ВРЦ ухвалити законопроєкт про заборону церков

Всеукраїнська Рада Церков та релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримала законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, якими керує росія.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомив голова ВРУ Руслан Стефанчук, пишуть Львівські новини.

За словами Cтефанчука, зазначений законопроєкт «не допускатиме діяльність будь-яких релігійних організацій, керівний центр яких знаходиться за межами України у державі, що здійснює військову агресію проти України».

«За підсумками зустрічі з членами ВРЦіРО сьогодні я отримав лист, де значиться, що церкви та релігійні організації підтримують розгляд в Українському парламенті та прийняття за основу зазначеного документа. І цим самим вони всі визнають, що ці відносини мають бути унормовані законодавчо», – повідомив голова парламенту.

Також він написав, що Рада Церков – проти російської церкви в Україні і всі усвідомлюють, що росія не має права впливати на українські релігійні організації.

Нагадаємо, 5 квітня, релігійна громада собору св. Георгія на вул. Тараса Бобанича, 3 у Львові прийняла рішення залишити УПЦ мп і перейти до ПЦУ. А 7 квітня духовенство Православної Церкви України провело першу Божественну Літургію на честь свята Благовіщення Пресвятої Богородиці.

У неділю, 9 квітня, у Львівському гарнізонному храмі Юрія Переможця ПЦУ посвятили вербу.

Читачам також цікаво:

Коментарі