13:41
04.11.2021

“Рекордна контрабанда”: українець намагався ввезти з Польщі близько 400 ноутбуків (ФОТО)

Чоловік визнав, що товар – його власність

Вчора, 3 листопада, в пункті пропуску “Краківець-Корчова” працівники департаменту по боротьбі з митними правопорушеннями виявили контрабанду майже 400 одиниць комп’ютерної техніки.

Про це інформує Львівська митниця, пишуть “Львівські новини”.

Із Польщі прибув мікроавтобус «Опель», за кермом якого був 42-річний мешканець Запорізької області.

Фото: Львівська митниця

Для проходження митного контролю він обрав смугу «зелений коридор». А це свідчить, що у нього відсутні товари, які підлягають оподаткуванню та письмовому декларуванню.

Однак оглянувши автомобіль у багажному відділенні працівники митниці виявили 390 вживаних ноутбуків, планшетів, моніторів та дисплеїв, орієнтовною вартістю 500 тис. гривень.

Фото: Львівська митниця

Водій визнав, що продукція –  його власність. Утім до митного контролю не подавав жодних документів, які підтверджують їхню вартість.

Фото: Львівська митниця

“Так громадянин України порушив порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, переміщуючи товари в обсягах яких перевищують неоподатковану норму. За цим фактом складено протокол за ст.471 Митного кодексу України. Предмети порушення митних правил тимчасово вилучено, невдовзі справу буде передано до суду”, – йдеться у дописі.

 

Читачам також цікаво:

Коментарі