21:00
16.03.2021

Росія та Іран втручалися у вибори в США

Ці дії були спрямовані на декілька завдань: завдати шкоди Джо Байдену та Демократичній партії, підтримати Дональда Трампа, підірвати довіру суспільства до виборчого процесу та посилити соціальний та політичний розбрат в США

Розвідка США розсекретила матеріали про втручання у вибори в США у 2020 році. За документами, було втручання з боку Росії та Ірану.

Про це повідомив журналіст Голосу Америки у Вашингтоні Остап Яриш, пишуть Львівські новини.

Розвідка також звертає увагу на мережу російських агентів, пов’язаних з Україною.

“На переконання розвідки, втручання у вибори США було затверджено безпосередньо Володимиром Путіним. Зокрема, в них є інформація, що Володимир Путін наглядав за діями депутата Верховної ради Андрія Деркача, “який відіграв значну роль у впливу Росії на вибори”.

Ці дії були спрямовані на декілька завдань: завдати шкоди Джо Байдену та Демократичній партії, підтримати Дональда Трампа, підірвати довіру суспільства до виборчого процесу та посилити соціальний та політичний розбрат в США.
Андрій Деркач, Костянтин Килимник, якого пов’язують з ФСБ, та їхні соратники зустрічались та надавали документи наближеним до Білого дому особам, найняли фірму для лобіювання серед американських посадовців та пробували встановити контакт з декількома високопоставленими чиновниками США.
Як елемент втручання розвідка також згадує про “Плівки Деркача” та про документальний фільм про Байдена та Україну, який транслювали по телеканалу в США. Ймовірно, йдеться про “розслідування” Джуліані, в якому також засвітились Луценко та Шокін.
В документі йдеться про те, що Росія прагнула підірвати громадську довіру до процесу голосування та викликати сумніви в перемозі Джо Байдена навіть після закінчення виборів.
При цьому розвідка стверджує, що в неї немає доказів впливу на будь-який технічний аспект голосування: реєстрацію виборців, заповнення бюлетенів, підрахунку голосів чи повідомлення результатів.
У документі також йдеться, що крім Росії, у президентські вибори намагався втрутитись Іран – з метою зашкодити переобранню Дональда Трампа. Водночас за оцінкою розвідки, з боку Китаю не було помічено жодних зловмисних дій щодо впливу на вибори в США”, – пише Остап Яриш.

Читачам також цікаво:

Коментарі