18:23
24.04.2023

За пів року Іран переправив росії 300 тисяч артснарядів і мільйон боєприпасів

рф звернулася до Ірану по допомогу минулого літа

Російські кораблі переправляють через Каспійське море велику кількість іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів для поповнення військ рф, що воюють в Україні.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє “The Wall Street Journal” із посиланням на близькосхідних чиновники, пишуть Львівські новини.

За останні шість місяців вантажні кораблі перевезли з Ірану до росії понад 300 000 артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів, згідно із заявами чиновників і документами, з якими ознайомився “The Wall Street Journal”.

За словами людей, знайомих з цим питанням, розвіддані про ці поставки були передані США.

Офіційні особи на Близькому Сході заявили, що остання партія зброї, про яку відомо, що вона перетнула Каспійське море до росії, вийшла з Ірану на початку березня на борту 460-футового російського вантажного судна “Расул Гамзатов”. Судно перевозило 1000 контейнерів з 2000 артилерійських снарядів, про що раніше не повідомлялося.

Загальнодоступні судноплавні дані показують, що “Расул Гамзатов” вийшов із іранського порту Бандар-Амірабад 8 березня і прибув до Астрахані в Росії за 6 днів. Судно повернулося до Ірану наприкінці березня і знову вирушило до росії, пробувши в порту лише день.

Судно належить російській компанії “МГ-Флот”, раніше відомій як ТОВ “ТрансМорФлот”. Минулого року Міністерство фінансів США запровадило санкції проти компанії, заявивши, що 16 її суден, включно з “Расулом Гамзатовим”, перевозили зброю для росії.

Компанія не відповіла на запити про коментарі. Делегація Ірану в ООН і Міноборони рф також не відповіли на запити про коментарі. У Білому Домі відмовилися коментувати цю тему.

За словами американських чиновників, Іран в основному використовує вантажні літаки для доставки зброї до росії, що робить втручання майже неможливим. А дії в Каспійському морі потребують допомоги колишніх радянських республік, розташованих на його узбережжі.

Росія звернулася до Ірану по допомогу минулого літа. Іран спочатку надав Росії сотні начинених вибухівкою безпілотників, а також погодився надати Росії понад 300 000 снарядів для артилерії.

Читачам також цікаво:

Коментарі