18:41
25.03.2021

Сім екіпажів поліції переслідували водія-втікача, який потім підірвав себе (ФОТО, ВІДЕО)

Під час обшуку авто у нього знайшли наркотики та зброю

У Житомирі поліцейські зупинили чоловіка за порушення правил дорожнього руху, який поводився  неадекватно. А потім і взагалі кинувся утікати. 

Про це повідомляє Поліція Житомирської області, пишуть “Львівські новини”.

Сім екіпажів поліції майже три години ганялися за втікачем, аж поки той не вскочив у ДТП – протаранив припарковане авто. Тоді він вийшов з авто  у бронежилеті та шоломі, і дістав гранату, погрожуючи правоохоронцям. Натомість, підірвався сам – чоловікові відірвало праву руку. 

Під час обшуку в авто та за місцем проживання у нього знайшли наркотики та зброю. 

Затриманому 35 років, він приватний підприємець – має автомайстерню. Рік тому був позбавлений водійських прав за керування у стані сп’яніння, у тому числі наркотичного. 

“За попереднім висновком, у руках чоловіка вибухнула граната РГД-5. Він замахнувся, щоб,  ймовірно,  кинути її у поліцейських, при цьому висмикнувши чеку. Думаю, що від недостатньості навичок поводження,  а також неадекватності стану, намір не зміг здійснити, але реальна загроза для поліцейських, які у цей момент оточили чоловіка, існувала”, – начальник ГУНП в Житомирській області  Юрій Олійник.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України – 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибуховими речовинами), 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу). 

Тривають слідчо-розшукові заходи, у тому числі невідкладні обшуки за місцем проживання чоловіка.

Поліція Житомирської області

Поліція Житомирської області

Поліція Житомирської області

Поліція Житомирської області

Читачам також цікаво:

 

Коментарі