17:18
26.05.2023

У 2023 році на Львівщині до Держгеокадастру внесено відомості про нормативну грошову оцінку земель 228 населених пунктів

В процесі внесення відомостей до Державного земельного кадастру, у  2023 році, станом на 26 травня, щодо адміністративно-територіальних одиниць, фахівцями Держгеокадастру внесено відомості про нормативну грошову оцінку земель 228 населених пунктів Львівської області.

Про це повідомляє ГУ Держгеокадастру у Львівській області, пишуть Львівські новини.

«Наші працівники забезпечують внесення до бази Держземкадастру відомостей про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів Львівщини, організовують роботи з її оновлення. Внесення цих даних до бази Держземкадастру додатково забезпечить зручність для громадян щодо формування та виконання затребуваних документів, зокрема за допомогою е-сервісу Держгеокадастру.

Ці роботи здійснюються в інтересах громад, адже після внесення та оновлення нормативної грошової оцінки земель зростають надходження до місцевих бюджетів, одночасно зростає спроможність громад у вирішенні питань їх подальшого розвитку»,- відзначає Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

Нормативна грошова оцінка земель є необхідною для визначення розміру державного мита при оформленні успадкування, дарування та міни земельних ділянок, що перебувають у власності, розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, що передаються  в оренду.

Згідно з чинним законодавством нормативна грошова оцінка земель населених пунктів потребує оновлення кожні 5-7 років.

Зазначимо, для зручності громадян передбачена можливість on-line замовлення витягу про НГО земельної ділянки через офіційний вебсайт Держгеокадастру.

Коментарі