18:17
23.04.2021

У Львові демонтують радянський монумент Слави на Стрийській (ФОТО)

Рештки розібраного меморіалу передадуть в музей “Територія терору”.

У Львові на вул. Стрийській проводять демонтаж радянського монументу Слави. На його місці встановлять новий пам’ятник українським солдатам.
Про це повідомляє “Укрінформ”, пишуть “Львівські новини”.
Рештки розібраного меморіалу передадуть в музей “Територія терору”.

“Зараз, згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради та згідно з угодою, яку ми уклали з підрядною організацією, відбувається демонтаж меморіалу Слави. Позавчора демонтували першу скульптуру. Зараз якраз з’ясовуємо як найкраще це проводити, щоб зберегти барельєфи і перевести їх в музей “Територія терору”. На цей момент важко спрогнозувати, як надалі підуть роботи, на це потрібно близько тижня часу”, –  повідомив начальник відділу комунального господарства Галицького району Львова Віктор Дубиняк.

Відповідальність за роботи з демонтажу та перевезення частин меморіалу до музею покладені на Галицьку районну адміністрацію Львова.

Після демонтажу у Львові оголосять архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію облаштування території, обмеженої вулицями Стрийської, Героїв Майдану, Вітовського та Франка. На місці монументу бойової слави радянських Збройних сил мають облаштувати меморіал вшанування українського воїна.

джерело: Укрінформ

джерело: Укрінформ

Читачам також цікаво:

Коментарі