18:02
11.05.2021

У Львові можуть заборонити продаж алкоголю

Автор петиції Олег Дутко стверджує, що алкоголізм є гострою соціально-культурною проблемою в Україні

Сьогодні, 11 травня, постійна комісія підприємництва, інвестицій, цифрової трансформації та спадщини підтримала винесення на розгляд ЛМР проєкту ухвали “Про розгляд електронної петиції “Заборонити реалізацією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в межах м. Львова”. 

Про це інформує “Галнет”, пишуть “Львівські новини”.

3 лютого 2021 року в Єдиній системі місцевих петицій зареєстрували звернення з проханням заборонити реалізацією алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в межах м. Львова.

Автор петиції Олег Дутко стверджує, що алкоголізм є гострою соціально-культурною проблемою в Україні, яка набуває ознак “національної епідемії”. Тому, на його думку, у Львові потрібно заборонити продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв.

“Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування”, пропоную на пленарному засіданні сесії Львівської міськради прийняти рішення та/або рекомендувати суб’єктам господарської діяльності, незалежно від форм власності, реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива. А здійснювати її за межами Львова”, – йдеться у тексті петиції.

Петиція набрала 520 голосів з 500 необхідних.

Додамо, що під час засідання комісії було зазначено, що загальна сума, яку сплачують підприємці та особи задіяні у сфері продажу алкоголю становить 490 млн грн. Таким чином потенційна заборона продажу алкоголю може спричинити значні збитки для міського бюджету.

Читачам також цікаво:

Коментарі