14:31
02.04.2021

У Львові підприємець самовільно захопив понад 2 га землі

Документів на оренду землі у підприємців нема

Користується, але не платить. У Львові підприємець самовільно захопив понад 2 га землі. Депутатка Вікторія Довжик хоче звернутись до суду. Мова йде про колишнє підприємство “Кераміко-скульптурна фабрика”, розташоване за адресою вул. Мучна, 32. Тепер це ТзОВ “Компанія управління проектами Акрополь”.

Про це повідомили на Інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, пишуть Львівські новини.

Робоча група виїжджала туди на обстеження кілька разів: тричі у 17-му році, востаннє була там у грудні 2020 року. Усі виїзди у рамках інвентаризації занедбаних промислових підприємств.

Доступ до земельної ділянки комунальної власності обмежений цегляним парканом та металевими воротами. Біля ТзОВ здійснюється цілодобова охорона. Документів на оренду землі у підприємців нема.

Управлінням земельних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради також намагалось зконтактувати з цим ТзОВ. Надіслав 5 листів про необхідність оформлення права землекористування. Та відповідей не надходило.

У податковій також підтвердили, що ця юридична особа не зареєстрована, тобто ще й не платить земельного та податку на нерухоме майно.

Сам директор ТзОВ “Компанія управління проектами “Акрополь” на одній із комісій визнав факт, що його підприємство таки користується землею без оформлених правовстановлюючих документів та обіцяв це виправити. Але за пів року договору оренди він так і не уклав.

Тому голова фракції від Самопомочі у ЛМР  Вікторія Довжик звернулась до відповідного структурного підрозділу ЛМР, аби ті у найкоротші терміни склали розрахунок завданих збитків місту за період користування земельною ділянкою без документів. А також затвердити відповідний акт відшкодування збитків.

Саме цей документ дозволить звернутися в суд для відшкодування завданих збитків Львівській міській територіальній громаді.

Також читайте:

 

Коментарі