09:03
06.04.2023

У Львові почали демонтаж самовільного деревʼяного храму московського патріархату

Богослужбові речі, ікони, будуть тимчасово зберігатися в будівлі храму ПЦУ

Громада Православної церкви України (ПЦУ) у четвер, 6 квітня, розпочала демонтаж дерев’яного храму святого рівноапостольного князя Володимира Української православної церкви (УПЦ МП) на просп. Червоної Калини, 89.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє ZAXID.NET, пишуть Львівські новини.

Раніше релігійна громада проголосувала за перехід до ПЦУ, а міська рада передала земельну ділянку під самобудом під будівництво кафедрального собору.

Директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Євген Бойко повідомив ZAXID.NET, що перед демонтажем провели інвентаризацію майна та склали відповідні описи в присутності свідків і під відеозапис.

«Богослужбові речі, церковне начиння, ікони, будуть тимчасово зберігатися в будівлі храму ПЦУ. На прохання отця деревяні конструкції тимчасово будуть зберігатися на території одного із підприємств», – розповів Бойко.

Фото: ZAXID.NET

Дерев’яний храм святого рівноапостольного князя Володимира (УПЦ МП) на Сихові вже неодноразово намагалися демонтувати через сумнівну законність його зведення. Кілька разів у храмі виникали пожежі, які парафіяни та настоятель церкви називали підпалом.

Нагадаємо, вчора, 5 квітня, релігійна громада собору св. Георгія на вул. Тараса Бобанича, 3 у Львові прийняла рішення залишити УПЦ мп і перейти до ПЦУ.

Читачам також цікаво:

Коментарі