11:35
06.10.2021

У Львові польські лікарі провели одразу декілька складних операцій дітям (ФОТО)

В однієї з пацієнток був стеноз гортані на 70%

У Львові п’ятеро польських лікарів ЛОР-клінік світового масштабу провели декілька складних операцій дітям з важкими випадками захворювань. 

Про це інформує Львівська обласна дитяча клінічна лікарня “Охматдит”, пишуть “Львівські новини”.

У однієї з пацієнток був великий рубець гортані. Медики провели першу в Україні ендоскопічну операцію за унікальною методикою і вже через 2 год після неї дівчинка танцювала.

7-річному хлопчику з дефектом барабанної перетинки після попередніх втручань зробили ендоскопічну мірингопластика.

У 12-річної дівчинки з Києва був стеноз гортані аж на 70%.  Дитина  задихалася, їй було важко танцювати і робити звичайні буденні речі.

“Дівчинка перенесла вже 4 операції для видалення рубців і папілом, наші суперЛОРи не робили чергової операції для розсічення рубця, бо це була б допомога максимум на тиждень – вони придумали для неї новий ефективний спосіб лікування, який вирішить її проблему. В операційній дівчинці усунули великий рубець гортані ендоскопічним способом (традиційно без розрізів!) за унікальною методикою і встановили тимчасову розпірку, щоб гортань більше не звужувалася. Батьки дівчинки дуже хвилювалися, бо дитини дуже важко переносила наркоз, але для неї наш анестезіолог Ростислав Міщук підібрав найсучасніші і найбезпечніші препарати і через 2 години після операції наша маленька пацієнтка уже танцювала!” – йдеться у дописі.

Ще один пацієнт – хлопчик з Львівщини. Він часто хворів гнійними отитами, барабанна перетинка була перфорована. Щоб допомогти цій дитині, ЛОРи виконали ендоскопічну мірингопластику (знову-таки без жодних розрізів за вушком).

“Щиро дякуємо професору Ярославу Шидловському, професору Юзефу Мєжвінському, професору Войцєху Домці за досвід, навчання і цінні поради! Далі буде ще цікавіше!” – зазначили у повідомленні.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі