09:19
06.10.2021

Журналісти “Схем” відновили та оприлюднили відео нападу в “Укрексімбанку”

У об’єктив потрапив момент нападу на оператора

4 жовтня журналіст “Схем” Кирило Овсяній та оператор Олександр Мазур записували інтерв’ю з головою правління Укрексімбанку Євгеном Мецгером у Києві. Проте останньому не сподобалось одне із запитань, і він наказав охороні “прибрати камери” і “дістати з них касети”.

Про це інформує “Радіо Свобода”, пишуть “Львівські новини”.

Співробітники банку застосували фізичну силу до оператора. Скрутивши його, та утримуючи силою, вони відібрали у нього обидві камери, забрали картки, на які здійснювався запис та винесли усю техніку з кабінету на годину.

Редакція «Схем» звернулась до технічних спеціалістів, яким вдалося відновити відео, видалене працівниками «Укрексімбанку» під час нападу на знімальну групу.

Відео відновлене на обох картках із обох камер, на які вівся запис.

Зокрема, зафіксовані вказівки Євгена Мецгера забрати у журналістів техніку та «забрати касети» і «вичистити все це г*но».

Також у об’єктив потрапив момент нападу на оператора – співробітник банку скрутив та повалив Олександра Мазура і силою вирвав у нього з руки картку з другої камери. Інший співробітник банку виніс техніку з кабінету.

Одна з камер при цьому продовжувала запис. На відео можна побачити, як працівник заходить у ліфт, несе техніку Радіо Свобода на інший поверх. Захйшовши у кабінет, говорить про те, що треба видалити відео.

І ось на цьому запис зупиняється.

“Як думаєте, в «Укрексімбанку» продовжать заперечувати напад на знімальну групу?”, – йдеться у дописі.

Читачам також цікаво:

Коментарі