19:08
23.02.2021

У Львові стартувала акція на підтримку Стерненка

“Ми не є політичним мітингом, нас не організувала жодна політична сила, ми голос вулиці, якому набридло це все терпіти”

У вівторок, 23  лютого, у Львові організували акцію на підтримку Сергія Стерненка, якому сьогодні присудили 7 років ув’язнення.

Aкція відбується біля входу до Львівської мерії. Прийшло орінтовно 300-400 людей.

Журналісти Львівських новин отримали ексклюзивний коментар від Анастасії Сахацької, співорганізаторки акції.

“Ми хочемо показати, що це не просто акція міських божевільних під судом в Одесі чи під судами в Києві. Це дійсно всеукраїнський протест, проти свавілля влади, суддів, проти того, що справи шиються білими нитками. Антоненко сидить в СІЗО вже неадекватний термін. Нам це просто набридло. Ми хочемо показати, що це не кінець. Нам не небридне виходити на вулиці кожного разу, коли таке буде відбуватись. Ми солідарні з усіма містами України. І якщо буде гостра необхідність то ми зберемось і будемо їхати в Київ протестувати”

У Львові немає структур, які би могли безпосередньо впливати на ці справи.  Ми тут, щоб показати, що це  всеукраїнський рух.

Сергія забрали одразу з зали суду в СІЗО без права відлучення, наші друзі перебувають зараз під стінами СІЗО намагаються розібратись в ситуації, зрозуміти, як треба діяти далі, мобілізовують сили.

Ми не є політичним мітингом, нас не організуваоа жодна політична сила, ми голос вулиці, якому набридло це все терпіти”,—  розповіла Анастасія Сахацька.

Коментарі