19:16
21.04.2021

У Львові створили карту для моніторингу якості повітря

Тепер мешканці можуть перевірити рівень забруднення повітря у місті в реальному часі.

Сьогодні, 21 квітня, команда проєкту міських досліджень ЛУН Місто та Львівська міська рада запустили інтерактивну карту якості повітря ЛУН Місто Air Львів.

Про це повідомляє ЛМР, пишуть “Львівські новини”.

Тепер мешканці можуть перевірити рівень забруднення повітря у місті в реальному часі.

Станом на зараз у місті встановили 15 станцій, які щосекунди моніторять стан якості повітря та відображають дані на інтерактивній карті. Більшість станцій розмістили у себе волонтери, а також 3 станцій розміщені: Львівська міська рада (пл. Ринок, 1), Lviv Open Lab (просп. Червоної Калини, 58), Startup Depot (муніципальний стаптап інкубатор, вул. Весняна, 4).

Вартість однієї станції становить 1,5 тис грн.

За словами розробників карти, дані зі спеціальних станцій, що розставлені по всьому місту та у передмісті, надходять на сервер і відразу потрапляють на карту. Користувачу достатньо перейти за посиланням і подивитися на колір позначок: якщо вони зелені – можна не переживати, повітря безпечне; якщо колір зміщується у бік червоного – справи гірші і варто відкласти тривалу прогулянку.

Міський голова Льтвова Андрій Садовий додав, що у мережу таких станцій у місті планують розширити, щоб покрити всю територію Львівської ОТГ.

Читачам також цікаво:

Коментарі