13:34
19.11.2021

Україна пройшла пік захворюваності на коронавірус — Ляшко

За словами міністра, статистика захворюваності скоро піде на спад

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні минув пік захворюваності на COVID-19, однак для того, щоб запобігти наступному спалаху, мешканці країни повинні активніше вакцинуватися. 

Про це стало відомо з пресконференції міністра, інформує “Суспільне”, пишуть “Львівські новини”.

“Ми бачимо другий тиждень підряд зниження кількості випадків, кількості госпіталізацій, і в нас є дні, як сьогодні, наприклад, коли кількість тих, хто одужав більше, ніж тих, хто захворів”, – розповів він.

За словами міністра, такі показники є ознакою позитивної тенденції та свідчать про те, що Україна вже пройшла пік захворюваності. Відтак найближчим часом міністр очікує на тенденцію до зниження рівня захворюваності.

Водночас міністерство аналізує ситуацію в європейському регіоні, зокрема у країнах ЄС, де ситуація із поширенням COVID-19 останнім часом ускладнилася.

“Ми бачимо там стрімке зростання кількості випадків, тому не виключаємо потенційно можливий у досить короткий проміжок часу і повторний спалах”, – зауважив Ляшко.

За його словами, для того, щоб попередити ріст захворюваності, населення має вакцинуватись від COVID-19.

“Сьогодні українців, вакцинованих принаймні однією дозою, 40 відсотків, але це ще мало. Нам треба досягнути як мінімум 70”, – наголосив міністр.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі