16:28
06.08.2021

Зеленський підписав закон про перехід на paperless

Державні сервіси стануть прозорими та без корупції

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про paperless. Завдяки цьому режиму електронні послуги можна запускати автоматично.

Про це на Facebook-сторінці повідомив Михайло Федоров, пишуть “Львівські новини”.

Закон про режим “без паперів” діє рамково. Він дозволить не змінювати закон під кожну послугу, яку ми хочемо зробити електронною. Це значно пришвидшить цифровізацію.

Автоматизація послуг виключить людський фактор із процесу ухвалення рішень. Державні сервіси стануть прозорими та без корупції. А держустанови не зможуть вимагати від людини інформацію, яка і так вже є про неї в реєстрах. Це означає, що непотрібних папірців у житті українців стане набагато менше.

“Крім цього, поступово більшість послуг стануть комплексними. Як послуга єМалятко — коли заповнюєш всього одну заявку, а отримуєш до 10 послуг одразу. Зараз ми працюємо, щоб перевести цілий пакет сервісів в онлайн, які також будуть доступні в Дії”, – йдеться у дописі.

Закон набирає чинності через три місяці з дня опублікування.

“Дякую донорам та партнерам, які допомогли в розробці проєкту та технічній реалізації послуги, — Комітет цифрової трансформації, Програма EGAP, що реалізується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією, та Офіс ефективного регулювання BRDO”,  -зазначено у дописі.

Читачам також цікаво:

Коментарі