17:22
14.02.2023

Зі Львівщини на передову відправили три «швидкі» та пожежне авто (ФОТО)

“Пожежну” безкоштовно передали німецькі благодійники

Благодійний фонд «Smart Medical Aid» спільно з «British-Ukrainian Aid» та Львівською ОВА передали на фронт три «швидкі» та один пожежний автомобіль. Їх отримають військові 28 окремої механізованої бригади, 125 бригади Сил ТрО та 11 бригади тактичної авіації.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА, пишуть Львівські новини.

Автомобілі швидкої допомоги волонтери привезли з Великої Британії. Середня вартість однієї «швидкої» – 5 тисяч фунтів. Автівки містять монітори, апарати для штучної вентиляції легень (ШВЛ), дефібрилятори, відсмоктувачі, ноші та медичні сумки. Додатково кожну «швидку» укомплектують медикаментами.

«З благодійним фондом «Smart Medical Aid» ми співпрацюємо з перших днів повномасштабної війни. І це вже не перші автомобілі, які поїдуть на фронт та допомагатимуть військовим ефективно виконувати бойові завдання. Сьогоднішню партію авто отримають військовослужбовці трьох бригад, які мужньо чинять опір ворогові на Бахмутському на Херсонському напрямках. Серед них – наша 125 бригада тероборони. Дякую фондам за цю допомогу, за постійні навчання тактичної медицини для військових, допомогу медичним закладам України», – розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

А ось пожежний автомобіль безкоштовно подарували фонду німецькі благодійники. Його ринкова ціна становить 11,5 тисяч доларів. Невдовзі авто перефарбують, аби замаскувати.

Автомобілі передали зі Львівщини на передову в межах ініціативи начальника Львівської ОВА Максима Козицького «1000 автомобілів свободи».

«У військових на передовій є постійна потреба в засобах пересування, особливо, коли це стосується «швидких». Деякі з тих автомобілів, які ми раніше передали на фронт, уже вийшли з ладу, здебільшого, через ворожі обстріли. До нас надходять запити від бригад, ми їх опрацьовуємо та в стислі терміни передаємо необхідне. З 24 лютого фонду вдалося доставити медобладнання на понад 11 мільйонів євро. Уже більше ніж 130 лікарень, шпиталів, медичних центрів отримали допомогу та 47 карет швидкої допомоги, які рятують людей на фронті», – зазначила Голова фонду «Smart Medical Aid» Ірина Рибінкіна.

Фото: ЛОВА

Довідково:

Команда «Smart Medical Aid» евакуйовує до різних країн Європи дітей, які постраждали внаслідок російської-української війни або не можуть отримати належної медичної допомоги в умовах активних бойових дій.

На базі фонду створений центр перевірки обладнання тактичної медицини. З допомогою меценатів в Україну привезли 110 тисяч турнікетів виробництва США. Вони не мають аналогів за критеріями якості.

Фахівці з фонду вчать медиків працювати з обладнанням, з яким вони не мали досвіду роботи в Україні. Окрім цього, тренери-медики «SМА» проводять навчання з тактичної медицини для військових та надання домедичної допомоги для цивільного населення.

Фонд «British-Ukrainian Aid» займається медичною допомогою людям, які постраждали внаслідок російського вторгнення в Україну. З лютого 2022 року основними напрямом діяльності стало постачання медичного обладнання, щоб для українські лікарі надавали найефективнішу медичну допомогу в екстрених ситуаціях.

На сьогодні волонтери доставили по усій Україні понад 28 тисяч медичних наборів, понад 120 машин швидкої допомоги, 18 портативних електростанцій «eco flow» і 16 портативних генераторів, а також медичне приладдя та обладнання вартістю близько 1 мільйона фунтів.

Читачам також цікаво:

Коментарі