12:02
19.02.2021

Бізнесмена, який спричинив п’яну ДТП у центрі Львова, звільнили від покарання

На момент аварії 49-річний водій був у стані сильного алкогольного сп’яніння

Галицький районний суд Львова визнав винним у нетверезому водінні підприємця Олега Абрамова, який п’яним розбив три припарковані авто у центрі Львова.

Про це повідомляє “ZAXID.NET”, пишуть “Львівські новини”.

Чоловіка звільнили від покарання, передавши матеріали справи на розгляд трудового колективу ФОПа, де, як стверджує Олег Абрамов, він працює водієм.

Як вказано у постанові суду, 19 листопада 2020 року Олег Абрамов розбив три припарковані авто на вул. Стефаника. Він керував позашляховиком Mercedes-Benz G350d, не дотримався безпечного бокового інтервалу та в’їхав у BMW X5, а також у авто Opel Zafira, яке по інерції зіткнулось з Mercedes-Benz.

49-річний водій був у стані сильного алкогольного сп’яніння, перевірка на алкотестері показала 3,11 проміле, що в 15,5 разів перевищує допустиму норму.

У судовому засіданні Олег Абрамов визнав свою провину та попросив передати його на поруки трудовому колективу ФОПа, заявивши, що працює там водієм. Хоча, він є підприємцем та займається роздрібною торгівлею харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами.

За схожою схемою Львівський апеляційний суд звільнив від відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння 23-річного Павла Дубневича, сина народного депутата Богдана Дубневича. Це відбулось у грудні 2018 року. Тоді на вул. Одеській у Львові працівники поліції зупинили автомобіль Audi A5, за кермом якого перебував Павло Дубневич. Під час огляду в присутності свідків із застосуванням приладу “Драгер” в організмі хлопця виявили 0,29 проміле алкоголю. Проте Павло Дубневич оскаржив у Львівському апеляційному суді рішення суду, де й домігся звільнити його від відповідальності.

Коментарі