10:07
23.05.2022

«Червоний хрест» не оприлюднюватиме дані про полонених з «Азовсталі»

Рідні полонених можуть зв’язатися з Центральним агентством розшуку МКЧХ

Міжнародний комітет Червоного хреста вирішив не викладати у публічний доступ даних про виведених з «Азовсталі» українських військових та інформацію про їхню кількість.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Про це у коментарі “Укрінформу” повідомила представниця організації Мірелла Ходейб, пишуть “Львівські новини”.

«Ця інформація є конфіденційною. Нашим пріоритетом є перевірка умов утримання військовополонених та поводження з ними, запобігання зникненню та підтримка їхнього зв’язку із родинами. Але ми не публікуватимемо списки чи імена людей, яких ми відвідували, або тих, кого ми відвідаємо в майбутньому», – зазначила вона.

У МКЧХ переконані, що реєстрація військовополонених організацією допомагає воїнам «відчувати себе захищеними принаймні від ризику зникнути безслідно».

Водночас певні дані про свого родича чи рідного мажуть отримати сім’ї військових, яким завдяки тиску міжнародної спільноти таки вдалося вибратися з заблокованого окупантами заводу в оточеному зі всіх сторін Маріуполі.

Сім’ї, які шукають інформацію про зниклих безвісти родичів, можуть зв’язатися з Центральним агентством розшуку МКЧХ електронною поштою ctabureau@icrc.org, а також за телефонами +41 22 730 3600 або +380 800 300 155.

Читачам також цікаво:

Коментарі