16:05
06.10.2021

Головний стадіон Варшави назвуть на честь уродженця Львова

Футбольна арена є найбільшою в Польщі

На честь уродженця Львова Казимира Гурського назвуть головний стадіон Варшави. Цьогоріч відзначатиметься 100-річчя від дня народження легендарного футбольного тренера. Урочиста церемонія надання імені відбудеться в неділю, 10 жовтня, під час Свята футболу.

Про це повідомляє “Zaxid.net”, пишуть “Львівські новини”.

«У 2014 році перед стадіоном з’явився пам’ятник, який нагадує про неймовірну історію Казимира Гурського. Цього року ми відзначаємо 100-річчя від дня народження видатного тренера. Разом із генеральним спонсором арени – «Польською енергетичною групою» ми вирішили назавжди пов’язати стадіон з легендою польського футболу», – заявив голова правління національного стадіону Влодзімеж Доля.

Фото: Novyny.live

Казимир Гурський народився у 1921 році у Львові і тут розпочав свою футбольну кар’єру. Проживав у двоповерховому будинку приблизно на місці теперішнього ТЦ «Скриня». Навчався у львівській чоловічій гімназії імені Яна Кохановського (нині – Львівський художній ліцей, що на вул. Хотинській, 6). Виступав за львівські команди РКС, «Спартак» і «Динамо».

Фото: sport.ua

Нову футбольна арену у Варшаві збудували до Євро-2012 на місці колишнього славнозвісного «Стадіону десятиліття», який протягом тривалого часу використовували як найбільший ринок у Європі. Футбольна арена вміщує понад 58,5 тис. глядачів.

Читачам також цікаво:

Коментарі