12:45
06.10.2021

У Львові в парку зафіксували рідкісну змію (ФОТО)

Змія може досягати 1,5-2 метрів довжини

Вчора, 5 жовтня, у львівському парку «Високий замок» зафіксували рідкісну червонокнижну змію полоз ескулапів.

Львів’янка Мілана Ватерман  опублікувала фотографії змії, пишуть “Львівські новини”.

Спершу вона написала, що побачила у парку вужа, однак потім з’ясувалось, що це полоз ескулапів, якого вкрай рідко можна побачити у нашій місцевості.

Фото: Мілана Ватерман

Львівський герпетолог Тарас Гринчишин розповів ZAXID.NET, що полос ескулапів – це рідкісна змія, вона занесена у Червону Книгу України. Полоз ескулапів або лісовий полоз може досягати 1,5-2 метрів довжини.

«Цей вид цікавий, досить рідкісний, віднесений до Червоної книги України. За своїм систематичним становищем він є близьким до звичайного вужа. Так сам як і вуж, він є неотруйним, жодної небезпеки не становить. В античному світі їх навіть утримували у помешканнях для боротьби з гризунами. І, до речі, саме ця змія зображена на емблемі медиків», – розповів Тарас Гринчишин.За його словами, скоріш за все, змія потрапила до Львова в автомобілі людей, які відпочивали у Карпатах.

Фото: Мілана Ватерман

Також він додав, що у Львові за останні роки це третій відомий факт знахідки цієї змії. Вона могла потрапити до Львова випадково, наприклад, в автомобілі, власники якого перед тим відпочивали у Карпатах. Такі змії водяться  в деяких горбистих і лісистих місцевостях довкола Львова – Карпати, Розточчя, Горбогір’я. Ця змія дуже добре лазить, водночас вона дуже добре ховається у невеликих закутках.

Тарас Гринчишин закликає людей не вбивати таких змій, не лякати їх і не рухати.

Читачам також цікаво:

Коментарі