14:53
04.11.2021

Кіберполіція Львівщини викрила угрупування в’язнів колонії, які займалися інтернет-шахрайством

Зловмисники викладали оголошення, якими ошукували людей на гроші

Сьогодні, 4 листопада, кіберполіція Львівщини затримала 4 в’язнів колонії, які відбували покарання та займалися при тому інтернет-шахрайством. 

Про це повідомляє Національна поліція Львівської області, пишуть “Львівські новини”.

“Четверо осіб ошукували громадян, відбуваючи покарання у виправній колонії. Фігуранти розміщували оголошення у соціальній мережі про надання різних послуг, зокрема щодо працевлаштування за кордоном, сприяння у виготовленні документів, а також продажу товарів”, — зазначається у повідомленні поліції.

Фото: Національна поліція Львівської області

За даними правоохоронців, головною умовою була передплата, однак після отримання грошей зловмисники видаляли оголошення та припиняли спілкування з клієнтами. В середньому сума передплати була близько 5 000 гривень. У зловмисників вилучили телефони, планшети, картки та “чорнові записи”.

Учасникам злочинного угруповання оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Також організатору додатково повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 12-ти років ув’язнення. Слідчі дії тривають.

Читачам також цікаво:

Коментарі