17:53
17.04.2021

Львівські байкери допомагають травмованим у ДТП (ФОТО)

Байкери отримують інформацію про виклик через систему оповіщення швидкої допомоги

Вже 4 роки учасники волонтерської організації “МотоДопомога” вже 4 роки надають домедичну допомогу на місцях ДТП. Байкери отримують виклик про аварію разом із лікарями швидкої та ще до приїзду медиків прибувають на місце події, щоб надати хворим першу допомогу.

Про це повідомляє “Суспільне”, пишуть “Львівські новини”.

Володимир Драганич, керівник відділу реагування громадської організації “МотоДопомога”,  має у аптечці засоби для припинення кровотеч, антисептики, джгути та інші медикаменти, які рятують життя. Разом з друзями він виїжджає на місця автомобільних аварій, аби реанімувати хворих.

“Переважно то руки, ноги, переломи різні, інтенсивні кровотечі. Найбільше страждають ноги. Якщо є інтенсивна кровотеча, ми через вікна намагаємось перемотати, щоб людина не стекла кров’ю”, — каже чоловік.

джрело: Суспільне

За словами волонтерів, вони прибувають на місце аварії за 7 хвилин. Волонтери кажуть, що часом мають складнощі, бо водії не завжди пропускають волонтерів у медичних жилетах.

джерело: Суспільне

“В оператора основна задача — це визначити місце, де сталося ДТП. В нього інформація про нас, про волонтерів, хто де знаходиться, кому найближче дібратися. Якщо ця людина не в змозі, адже всякі бувають випадки, тоді виклик передають іншому найближчому”, — каже заступник голови “МотоДопомоги” Олександр Боговид.

Перед тим як вступити у “МотоДопомогу”, всіх волонтерів навчають надавати медичну допомогу. Нещодавно вони розпочали збір грошей для закупівлі необхідних медичних засобів.

джерело: Суспільне

Читачам також цікаво:

 

 

Коментарі