12:11
25.05.2023

Проректор відмовився переходити на українську та пригрозив студентці відрахуванням

На інцидент уже відреагував мовний омбудсмен

У столичному приватному виші проректор відмовився переходити на українську, коли студентка заявила, що російська для неї – неприйнятна. Натомість почав принижувати дівчину та навіть погрожував відрахуванням.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє ТСН, пишуть Львівські новини.

Цю розмову записали інші студенти. Сталося це ще торік у вересні, але тільки зараз набуло розголосу, бо аудіозапис потрапив у соцмережі.

На записі – розмови проректора Київської Академії прикладних мистецтв із першокурсницею Марією. На зборах у гуртожитку торік у вересні Олександр Лубянський запитав, чи є заперечення, що він проводитиме їх російською? Марія єдина сказала, що проти.

“Вона у своїй країні хоче українську мову, так це й моя країна, я в третьому поколінні в цьому місті. Родной язык у меня русский”, – заявив проректор.

Далі він наказав дівчині вийти з аудиторії, і навіть пригрозив відрахуванням.

Марія забрала документи з вишу. Зараз вчиться у львівській політехніці і лише через дев’ять місяців наважилася розповісти про інцидент.

На інцидент уже відреагував мовний омбудсмен. Каже, скарги на цей приватний виш надходять не вперше, тож будуть службові перевірки та кадрові рішення.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі