09:10
10.04.2023

Відомий бізнесмен наїхав на міністра Лісового, захищаючи російську мову

Бізнесмен «наїхав» на міністра освіти і втрапив у мовний скандал

Співзасновник відомої рекламної агенції TABASCO Олександр Смірнов висміяв публікацію міністра освіти та науки Оксена Лісового, в якій той наголошував на важливості української мови.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Смірнов увечері 8 квітня опублікував пост, в якому прокоментував реакцію міністра на мовний скандал з викладачкою Державного податкового університету в Ірпені. Викладачка цього вишу Любов Воробйова відмовлялася вести лекції українською мовою, оскільки їй це «складно». Міністр заступився за студентів і наголосив, що йдеться про пряме порушення законодавства.

Смірнов у своєму пості іронічно зауважив, що у нас в державі «з’явився міністр освіти і науки української мови», а також  висміяв Києво-Могилянську академію за те, що там заборонили вживати російську мову.

«Ймовірно, замість того, щоб займатися освітою і наукою, боротися з корупцією, пан Оксен створюватиме патріотичного громадянина за допомогою мовних маніпуляцій, слідкуватиме, як Києво-дебілянська академія, якою мовою люди розмовляють на перервах», — заявив Смірнов.

Він додав, що міністр повинен бути менеджером, в інтересах якого розвиток держави, і звинуватив Лісового у підготовці до виборів.

Примітно, що свій допис Смірнов написав російською мовою.

Читачам також цікаво:

Коментарі