19:44
15.04.2021

Священник із Львівщини 15 років працював за кордоном, щоб побудувати церкву (ВІДЕО)

Крім того, Володимир Ващук відкрив першу катехитичну школу у Червонограді та парафіяльну пекарню.

Священник-реформатор із Червонограда аж 15 років працював за кордоном, аби звести храм та парафію у себе на Батьківщині.

Про це повідомляє НТА, пишуть “Львівські новини”.

Настоятель парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України Володимир Ващук, розповів, що 15 років провів на заробітках в Канаді. Аби зібрати необхідну суму для будівництва церкви священнику доводилось важко працювати.

“Плитку клав, хліб пік на пекарні, я мусив за щось це все будувати. Прийшов сюди – тут було дуже мало людей і треба було заробити гроші” – зазначив Володимир Ващук.

На місці, де сьогодні звели храм, ще 20 років тому не було нічого.

“Був пустир, були такі хащі, як кажуть в нашому народі, закинуте місце, нікому не потрібне. Збігалися наркомани, алкозалежні, тобто місце, де нормальна людина не могла ступити, бо було небезпечно”– поділився настоятель храму.

Ще на заробітках в Торонто він розповідав українцям, що парафія – це його “третя дитина”. Саме тому отець Володимир повернувся в Україну та реалізував свою мрію.

“Воно все зроблене з любов’ю, з такою, знаєте, відданістю…Я завжди казав – це моя 3 дитина, яку я народив і далі вкладаю в неї, виховую і все з любов’ю” – зізнався о. Володимир.

Ще одна гордість отця Володимира – це парафіяльна пекарня. Таку ідею він виношував кілька років. І ось, врешті, вирішив реалізувати.

Крім того, Володимир Ващук відкрив першу катехитичну школу у Червонограді, де почали навчати дітей.

Коментарі