19:35
12.02.2021

У Львові підписали меморандум про розвиток футболу: яка його мета

Основна ціль Меморандуму – координація співпраці у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту на Львівщини на період до 2025 року.

Львівська облдержадміністрація та Львівська обласна рада співпрацюватимуть з Львівською асоціацією футболу для покращення спортивної інфраструктури, проведення спільних спортивних заходів та турнірів.

Про це повідомляють на сайті Львівської обласної державної адміністрації, пишуть “Львівські новини”.

Основна ціль Меморандуму – координація співпраці у межах Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту на Львівщини на період до 2025 року.

“Ми активно розбудовуємо спортивну інфраструктуру в районах області. Торік спорудили 24 спортивних майданчиків, завершуємо стадіони у Буську і Самборі. Саме у співпраці з Асоціацією зможемо їх ефективно розвивати і використовувати. Адже вона має найбільш розгалужену та якісно скоординовану мережу представництв у громадах області. В умовах нового територіального устрою це дуже важливо” – зазначив очільник Максим Козицький.

Зазначається, що Львівська асоціація футболу займає одне з провідних місць у розвитку як професійного так і дитячо-юнацького футболу в Україні.

У Львівській області базуються 3 професійні клуби які беруть участь у найвищому за рангом Всеукраїнському турнірі – Українська футбольна прем’єр ліга, і чемпіонаті обласного рівня участь беруть 67 команд, які змагаються у 4 лігах, а також понад 148 дитячо-юнацьких команд в 10 вікових категоріях.

Загалом Львівська асоціація футболу впродовж року організовує та проводить понад 40 Всеукраїнських та обласних футбольних турнірів.

Коментарі