13:41
10.04.2023

В Україні ще 8,5 тисяч храмів залишаються в УПЦ МП

Від початку повномасштабної війни до ПЦУ перейшло 214 релігійних громад

З початку 2023 року 63 українські релігійні організації перейшли до Православної церкви України від Української православної церкви, канонічно пов’язаної з росією, а загалом від початку повномасштабної війни до ПЦУ долучилися 277 релігійних громад.

Про це повідомляє  Опендатабот, сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру, пишуть Львівські новини.

У 2023 році приналежними ПЦУ стали ще 63 українські релігійні організації. Від початку повномасштабної війни та до кінця 2022 року до Православної церкви України перейшло 214 релігійних громад.

Майже третина церков, що змінили свою приналежність, розташовані на Київщині – 20 церков. У топ-3 також потрапили Вінниччина та Хмельниччина – по 10 релігійних установ, що перейшли до Православної церкви України від початку року.

Однак знайшлись такі релігійні організації УПЦ мп, що, намагаючись приховати свої зв’язки з рф, самочинно виправили назву від Мінʼюста на минулу. Всі ці релігійні громади знаходяться на території Чернівецької області.

Йдеться про такі установи, як:

  • “Релігійна громада парафії на честь Різдва Пресвятої Богородиці Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви села Верхні Станівці Кіцманського району Чернівецької області”
  • “Релігійна громада парафія на честь Святителя Николая Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви міста Чернівці Чернівецької області”
  • “Релігійна громада парафії на честь Святої Троїці Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви села Ржавинці Заставнівського району Чернівецької області”

Загалом на даний час в Україні залишається 8505 церков, що підпорядковуються Московському патріархату.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі