10:11
18.08.2022

Зустріч Зеленського з Гутеррешем і Ердоганом: що відомо

Сьогодні, 18 серпня, у Львові президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом та генсеком ООН Антоніу Гутеррешем.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Гутерреш приїхав до Львова напередодні, Ердоган прибуде сьогодні з одноденним візитом.

Турецька сторона повідомляла, що однією з тем їхніх переговорів стануть перспективи дипломатичного врегулювання війни РФ проти України.

«У ході буде розглянуто потенційні кроки, спрямовані на більш активну підтримку механізму для експорту українського зерна на світові ринки та припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом», – заявили  в управлінні комунікацій президента Туреччини.

Ердоган та Зеленський проведуть двосторонню зустріч, під час якої «обговорять усі аспекти відносин» України та Туреччини, а потім пройде саміт у розширеному форматі за участю генсекретаря ООН Антоніу Гутерреша.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш прибув до Львова вчора. Відомо, що спершу Гутерреш зустрінеться із президентами України та Туреччини, а наступного дня має відправитися до Одеси, щоб відвідати один із трьох портів, який запрацював на експорт українського збіжжя після «зернової угоди».

.Читачам також цікаво:

 

Коментарі