17:00
26.04.2021

“Віддайте нам зарплату”: червоноградські гірники відмовилися спуститися в шахту

Сьогодні, 26 квітня, частина працівників шахти «Степова» на Червоноградщині відмовилася приступати до роботи.

Вони вимагають, аби їм погасили заборгованість по заробітній платі. Автотранспортом вирушили у місто Сокаль, аби пікетувати ДП «Львіввугілля», повідомило Нео Радіо. 

«Люди обурені тим, що їх абсолютно не чують у Києві. Вони розуміють, що гроші за відвантажене ними вугілля вкрадені через фірми-прокладки, через схеми реалізовані менеджерами «Центренерго». Також розуміють, що високопосадовці наразі грають у пінг-понг з відповідальністю, не бажаючи ці гроші повертати. Все це відбувається при в.о міністра енергетики Юрію Вітренко, який продовжує ховати голову у пісок, – зазначив голова незалежної профспілки гірників Михайло Волинець. – Хто відповість за авантюру призначення Вітренка на таку високу посаду? Розмінною монетою політичних ігрищ стали люди. Цей тиждень пленарний – працюватиме Верховна Рада. Я знайду спосіб, щоб про цю ганебну практику, про знущання над людьми повідомити весь світ».

На підприємстві на нараді за участю профспілки працівників вугільної промисловості вирішували, які будуть наступні кроки.

Минулого тижня, 20 квітня, гірники 1-шої та 4-тої змін уже припиняли роботу. Цього дня, як повідомили у пресслужбі «Львіввугілля» в ДП поступили кошти від реалізації вугільної продукції. Ними пообіцяли працівникам шахти погасити 14% заробітної плати за березень.

Фото: Нео Радіо

Читачам також цікаво:

Коментарі