12:31
14.01.2022

100 000 за газ: в офіс львівської IT компанії прийшов шалений рахунок

Львів’янин Юрій Гнатюк, співзасновник та операційний директор IT-компанії KindGeek Software, поділився на своїй Facebook-сторінці інформацією стосовно рахунку за газ, який прийшов на один з офісів компанії.

“По одному з офісів «KindGeek» сьогодні прийшов рахунок за грудень за газ приблизно.. в 100 000 грн, що майже в 5 раз більше ніж за такий самий період минулого року.

Мовчу, оскільки в нашому бізнесі це не основний показник. Але реально співчуваю власникам заводів та великих виробництв, і зовсім не дивуюсь їхнім заявам про можливе банкрутство”, – йдеться у дописі.

На фото Юрій Гнатюк

І Юрій Гнатюк має рацію, оскільки у вересні 2021 року припинив роботу найбільший виробник мінеральних добрив в Україні Одеський припортовий завод. Причина –  високі ціни на газ. Про це повідомив перший заступник директора ОПЗ Микола Щурик на своїй Facebook-сторінці^

«Одеський припортовий завод зупиняється. На жаль… Факт, що вікно можливостей для стабілізації заводу закрилося. Кожен новий уряд припускається тих же помилок, намагаючись видавити з заводу все можливе, а з огляду на те, що з 2004-го влада тільки деградує, то сьогоднішній технічний стан заводу — найгірший за останні роки».

Одеський припортовий завод

Причиною зупинки підприємства він називає «умисні і системні маніпуляції з конкурсами з відбору надавача».

«На сьогодні виробництво карбаміду не рентабельно через високу ціну газу і низькі ціни на карбамід та аміак», — написав Микола Щурик.

Більше новин читайте в нашому Telegram!

Читачам також цікаво:

Коментарі