13:24
27.07.2022

ДБР викрило масштабну схему відчуження держмайна профспілками

Суди наклали арешт на 80 об’єктів нерухомості

Співробітники Державного бюро розслідувань  викрили масштабну багатомільйонну схему розкрадання майна профспілкових організацій.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це інформує пресслужба ДБР, пишуть “Львівські новини”.

З 1992 року до цього часу посадові особи Федерації профспілок України та підконтрольних федерації приватних акціонерних товариств, за попередньою змовою групою осіб, оформляли відчуження курортно-оздоровчих, спортивних та інших державних комплексів.

“Без обов’язкового погодження Фонду держмайна посадовці незаконно продали 80 майнових комплексів у різних регіонах України”, – йдеться в повідомленні.

За матеріалами ДБР суди вже наклали арешт на 80 об’єктів нерухомості.

“Майно передано Національному агентству України з виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Усі доходи від експлуатації повернутого бюро майна будуть спрямовані у бюджет держави”, – інформують у ДБР.

У повідомленні зазначено, що серед переданих АРМА об’єктів – готелі “Турист” та “Дружба” у Києві, санаторії “Жовтень” у Конча-Заспі, “Куяльник” в Одесі, “Моршинський” у Львівській області та “Поляна” на Закарпатті, спортивні комплекси, зокрема будівля, в якій розташований Kyiv Sport Club.

Нагадаємо, раніше  львівський журналіст-розслідувач  Євген Міклушка у своєму відеоблозі “Спижжено у Львові” розповідав, як Львівське об’єднання профспілок на чолі з Романом Дацьком таємно розпродували майно Профспілки у центрі Львова.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі