13:41
06.05.2021

Розібрали за добу: міст, що обвалився на Львівщині, відбудують

Торік схожа аварія сталася на мосту на трасі Н-23 через річку Чортомлик на Дніпропетровщин

 Залишки конструкції зруйнованого мосту через р. Західний Буг розібрали та  розпочали підготовчі роботи з будівництва нового мосту, який буде зводитися за програмою Президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА, пишуть “Львівські новини”.

Міст через річку Західний Буг  був побудований ще в 1960 році, і з того часу на ньому жодного разу не проводився капітальний ремонт. Під час ремонту дороги Н-17 у 2015-2017 роках на ньому лише був знятий верхній шар асфальту і покладено новий.

На цей час, з початком програми “Велике будівництво”, в Укравтодорі застосовується комплексний підхід як до ремонту доріг, так і до ремонту мостів. Усі проєкти проходять обов’язкову технічну і наукову експертизи, а всі ремонти, навіть поточні середні, включають посилення основи. При цьому ремонт мостів і шляхопроводів є обов’язковою умовою при ремонті доріг.

Зруйнований міст через Західний Буг належав до розряду передаварійних і у 2020 році вже був включений до програми відновлення мостів. Розробка проєктної документації для його реконструкції на завершальній стадії.

“Торік схожа аварія сталася на мосту на трасі Н-23 через річку Чортомлик на Дніпропетровщині. На відновлення зруйнованої секції мосту знадобилося лише 7 місяців. У найстисліші терміни Укравтодор обіцяє побудувати й новий міст через Західний Буг”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 травня, трапився обвал мосту на дорозі Н-17.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі