15:08
10.01.2023

У Львові дворічна дитина отруїлася таблетками від тиску

В лікарні малеча пробула два дні

Дворічна львів’янка потрапила до лікарні після вживання таблеток від підвищеного тиску. Дівчинка пробула у медзакладі два дні, Лікарі зазначили, що родина вчасно звернулась за допомогою.

Більше новин читайте в нашому Telegram

Про це повідомляє Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, пишуть Львівські новини.

«Напередодні Різдва в медзклад звернулись батьки дворічної Юліани. Батьки забили на сполох, коли побачили, що дитина тримає у руках блістер з таблетками «Каптопрес», який батько випадково залишив на дивані. Кілька пігулок були подрібнені, а у ротику малечі виднілись сліди від ліків», – йдеться у дописі.

Як зазначила мама дівчинки, Юліана з народження гіперактивна, усім цікавиться і усе куштує на смак. Тож батьки намагаються не залишати на видноті ліки чи побутову хімію.

«Але у той день у мого чоловіка піднявся тиск, він прийняв ліки і вийшов з кімнати, забувши покласти їх в аптечку. Коли я побачила подрібнені ліки у руках Юліанки, то одразу викликала швидку», – пригадує мама дівчинки.

Стан Юліани стабілізували, провели комплекс дезінтоксикаційних заходів, зокрема промили шлунок до чистих промивних вод і розпочали інфузійну терапію. Маля почувалось добре, проявів гіпотензії не було, тож дитину у задовільному стані перевели у педіатричне відділення.

“Хочемо нагадати батькам малюків, що ліки та інші небезпечні для дитячого здоров’я речі варто зберігати у недоступних місцях.

Якщо хтось у родині вживає «серцеві» ліки, гіпотензивні препарати, психотропні чи заспокійливі засоби, подбайте про те, щоб дитина не могла до них дістатись.

А батьків підлітків закликаємо розмовляти з дітьми про небезпеку безвідповідального вживання ліків з реклами, наприклад, сумнівних засобів для схуднення чи заспокійливих. І також застерегти їх від участі у ризикованих челенджах у соцмережах, які передбачають вживання великої дози ліків”, – підсумували у повідомленні.

Читачам також цікаво:

Коментарі