14:06
31.03.2021

У Львові хірурги врятували 13-річного хлопця з рідкісною паталогією

Симптоми нагадували вірусну інфекцію.

Львівські хірурги врятували 13-річного хлопця з ознаками обтураційної кишкової непрохідності.

Про це на своїй Facebook-сторінці  повідомляє “ОХМАТДИТ”, пишуть “Львівські новини”.

Почалося все з банальних блювоти і температури, симптоми нагадували вірусну інфекцію. Його лікували від вірусної інфекції, хлопцеві стало краще, але наступного дня знову погіршало. Блювота із застійним кишковим вмістом і різкий біль у животі – це вже ознаки, не характерні для інфекцій.

“Ми відразу зробили рентген і побачили на знімку ознаки кишкової непрохідності. Хлопець був дуже виснажений. Ми прийняли рішення про діагностичну лапароскопію: виявлено тонко-тонкокишковий інвагінат (кишка защемлюється у кишці). У хлопця були різко перероздуті петлі кишківника. Причиною защемлення кишки став дивертикул Меккеля – рудимент первинної кишки у зародка. У нормі він мав би спастися і атрофуватися, коли дитині перев’язали пуповину. У нашого пацієнта він зберігся до 13 років”, – розповідає хірург Андрій Дрочак.

Команда хірургів “ОХМАТДИТу” прийняла рішення перейти на відкриту операцію – серединну лапаротомію.

“Під пильним оком реаніматологів хлопець впевнено одужував. Лікарям вдалося запустити кишківник, хлопець уже ходить, їсть і уже зовсім скоро повернеться до звичайного життя”, – йдеться у повідомленні.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі