15:46
19.04.2023

На кордоні з Польщею утворилася черга з вантажівок із зерном та сільськогосподарською продукцією

Необхідне нагайне втручання вищого керівництва України та ЄС для вирішення проблеми

Внаслідок заборони Польщі переміщувати через кордон частину сільськогосподарської продукції, утворюються великі черги і ставиться під загрозу український сільськогосподарський експорт.

Про це повідомив Юрій Раделицький, завідувач кафедри обліку і аудиту, голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій у Львівській обласній раді, пишуть Львівські новини.

Від 00:00 16 квітня до 30 червня 2023 року Республіка Польща забороняє переміщення через кордон на виїзд з України с/г продукції, зокрема усіх зернових культур, в тому числі жита, пшениці, кукурудзи, а також овочів, фруктів, насіння, меду, хмелю, льону, коноплі, олії, м’яса, молочної продукції, яєць, вина, алкогольних виробів рослинного походження тощо.

Необхідне нагайне втручання вищого керівництва України та ЄС для вирішення даної проблеми.

Ситуація виглядає, як шантаж наших сусідів, щоб вибити собі додаткове фінансування від ЄС! Українські вантажі здебільшого були транзитні, через блокаду українських портів. Продукція не йшла на ринки сусідів, а йшла в їхні порти для подальшого транспортування”, – зазначив Раделицький.

Читачам також цікаво:

 

Коментарі